ТРЕТМАНИ ЗА ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА

Губењето на косата, кое претставува важен дел од физичкиот изглед, може да предизвика сериозни психолошки проблеми, но и физички проблеми.

Центар за повици

Назначување преку Интернет

КОИ СЕ ТРЕТМАНИ ЗА ОПАЃАЊЕ НА КОСАТА?

Губењето на косата е важен проблем со кој се соочуваат речиси сите поединци во одредени периоди од нивниот живот.

ЛАСЕРСКИ ТРЕТМАН НА КОСА

Ласерскиот третман за коса е квалитетна опција за нега на коса која поддржува поздрав проток на крв во ослабените фоликули на косата.

Аплицирањето со ласер за коса се врши со најсовремени машини кои имаат карактеристика професионално да го запрат опаѓањето на косата. Ласерот за коса применет од експерти во областа ја зајакнува вашата ослабена и истенчена коса.

Како резултат на научните истражувања спроведени од експерти за ласерот за коса, има многу предности од ниските дози на ласерски зраци кои се даваат на скалпот. На овој начин, фоликулите во областа на апликацијата се поддржани да растат многу побрзо и поздраво. Резултатите од апликацијата се појавуваат што е можно поскоро.

Овие апликации, кои ги стимулираат фоликулите на косата и обезбедуваат појава на нови прамени коса во областите кои стануваат ретки, поддржуваат побрз раст и зајакнување на косата за најкратко време и прават вашата коса да изгледа онака како што сакате.

Причини за опаѓање на косата

Многу фактори како што се штетните хемикалии во козметичките производи кои се нанесуваат на косата, генетска предиспозиција, хормонални причини, хронични болести, неухранетост, замор, стрес и фактори на животната средина може да предизвикаат губење на косата.

Машки тип на опаѓање на коса

Генетските фактори се генерално ефикасни при овој тип на осипување и најтешко се лекуваат. За да се забави опаѓањето, се применуваат третмани кои ги зајакнуваат фоликулите на косата.

Женски тип на опаѓање на коса

Решенијата и витаминските додатоци кои се користат за зајакнување на фоликулите на косата може да го спречат опаѓањето на косата.

НАШИТЕ ПРИВИЛЕГИИ

Нашиот стручен персонал

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашите здравствени консултанти

Нашите стручни здравствени консултанти ве придружуваат за какви било прашања што може да ги имате пред и по процедурата.

Нашиот сертификат за гаранција

Ние стоиме зад сите трансакции со нашиот Сертификат за гаранција кој важи во сите филијали.

17+ години искуство

Постојано работиме за да ви обезбедиме најдобра услуга со нашето 15+ годишно корпоративно искуство.