Трансплантација на коса

Процесот на пренесување на здрави фоликули на косата во области каде што фоликулот на косата повеќе не е активен и настанува ќелавост, со користење на микрохируршки методи се нарекува трансплантација на коса.

Центар за повици

Контакт преку Интернет

Што е трансплантација на коса?

Многу фактори како што се штетните хемикалии во козметичките производи кои се нанесуваат на косата, генетска предиспозиција, хормонални причини, хронични болести, неухранетост, замор, стрес и фактори на животната средина може да предизвикаат губење на косата.

Косата во областите со здрава коса се нарекуваат донатори. Опаѓањето на косата може да биде предизвикано од многу фактори како што се погрешна или несоодветна исхрана, тага и стрес. Во исто време, лицето може да има болест како што е рингворм што предизвикува губење на косата. Најефективен начин за спречување на опаѓање на косата е трансплантација на коса..

Трансплантацијата на коса е природно и трајно решение. При трансплантација на коса, здравата коса на пациентот се додава на истурената област.

Трансплантацијата на коса се планира и се применува целосно индивидуално. Со операцијата за трансплантација на коса, фоликулите на косата отпорни на опаѓање се собираат во пределот на тилот на пациентот и се трансплантираат во каналите отворени во деловите кои се разредуваат или целосно опаѓаат.

Цел; Тоа е да се даде постојан влакнест изглед на природен начин што нема да биде очигледен кога садењето ќе се изврши во пределот на главата. Трансплантацијата на коса треба да ја вршат искусни лекари и тим во доверлива средина. Со апликацијата за трансплантација на коса на лицето му се дава постојан, природен и естетски изглед.

Современи методи

Во нашата клиника операциите се вршат со FUE, FUE SAFİR и DHI методи.

Најнова технологија

Во нашата клиника процедурите за трансплантација на коса се спроведуваат со најсовремени технолошки методи.

Стручен персонал

Нашите операции за трансплантација на коса ги врши стручен персонал.

НАШИТЕ ПРИВИЛЕГИИ

Нашиот стручен персонал

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашите здравствени консултанти

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашиот сертификат за гаранција

Ние стоиме зад сите трансакции со нашиот Сертификат за гаранција кој важи во сите филијали.

15+ години искуство

Постојано работиме за да ви обезбедиме најдобра услуга со нашето 15+ годишно корпоративно искуство.

Зошто треба да направам трансплантација на коса?

Вашата инвестиција во трансплантација на коса ќе ви врати трајни и природни резултати.

Ако имате опаѓање на косата, трансплантацијата на коса ви нуди трајно решение. Кога трансплантацијата на коса е извршена од искусни, квалификувани специјалисти и здравствен персонал, вашата линија на косата може да остари и вашата коса да ја врати густината што ја имаше во минатото.

Техники за трансплантација на коса