Трансплантација на веѓи

Трансплантацијата на веѓи е лесна, безболна и без лузна операција која се изведува и кај машки и кај женски пациенти.

Центар за повици

Контакт преку Интернет

ШТО Е ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ВЕЃИ?

Трансплантацијата на веѓи е лесна, безболна и без лузна операција која се изведува и кај машки и кај женски пациенти.

Пропаѓањето на веѓите, кое може да настане поради разни болести, испакнатини, изгореници или рани, понекогаш може да биде од генетско потекло. Губењето на сите или на одреден дел од веѓите од непожелни причини не е неизлечив проблем. Може да се земе соодветна количина на фоликули на косата од донорската област на лицето и да се изврши трансплантација на веѓи со методот FUE.

Додека локалната анестезија се применува за некои операции во процедурите за трансплантација на веѓи, седацијата се применува кај пациенти кои се плашат од игли. Со седацијата и локалната анестезија што ќе се примени, нема да има болка или чувство на болка во таа област. Поради овие процедури, пациентот не чувствува болка за време на операцијата.

Операциите за трансплантација на веѓи може да траат пократко, некои операции може да траат 1-2 часа. Главната причина за ова е што локалната анестезија варира од личност до личност.

FUE Техника

Благодарение на медицинскиот уред наречен Micromotor FUE, уредот кој го скратува времето на операција.

Време на операција

Во зависност од бројот на собрани и трансплантирани графтови, постапката може да трае 1-2 часа.

По операцијата

По операцијата се препорачува одмор 1-2 дена. На денот на операцијата не треба да се шминка, ништо не треба да се нанесува на веѓите.

НАШИТЕ ПРИВИЛЕГИИ

Нашиот стручен персонал

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашите здравствени консултанти

Нашите стручни здравствени консултанти ве придружуваат за какви било прашања што може да ги имате пред и по процедурата.

Нашиот сертификат за гаранција

Ние стоиме зад сите трансакции со нашиот Сертификат за гаранција кој важи во сите филијали.

15+ години искуство

Постојано работиме за да ви обезбедиме најдобра услуга со нашето 15+ годишно корпоративно искуство.