Трансплантација на брада

Брадата е дел од естетскиот изглед кај мажите.

Центар за повици

Контакт преку Интернет

Трансплантација на брада

Трансплантацијата на брада се врши со пренесување на фоликулите на косата од различен дел од телото, како што е трансплантација на коса, во регионот каде што ќе се засади брадата.

Трансплантацијата на брада може да се направи за да се постигнат успешни резултати дури и кај луѓе кои никогаш не пуштиле брада. Густа брада која има естетски изглед и ја зачувува нејзината природност може да се создаде со трансплантација на брада. За време на трансплантација на брада се применува локална анестезија. Со локална анестезија, пациентот не чувствува никаква болка. За време на процесот на трансплантација на брада се користи методот FUE.

Во процесот на трансплантација на брада, пренесените влакна треба да се засадат под исти агли како и постоечките влакна. Аголот на садење е важен елемент за природен изглед. За време на процесот на трансплантација на брада се користат единечни корени на косата. Влакната земени од донорската област треба да се одвојат и да се пресадат поединечно.

Откако ќе се земат фоликулите на косата од донорската област, тие треба да се пресадат во пределот на брадата без предолго чекање. Трансплантација на брада може да се направи и за пациенти кои имаат проблеми со брадата, лузни од изгореници и лузни во областа.

FUE Техника

FUE методот се користи при трансплантација на брада. Влакната пренесени со методот FUE треба да се засадат под исти агли како и постоечките влакна. Тоа е важен елемент за природен изглед.

Време на операција

Трансплантацијата на брада се изведува под локална анестезија и седација и трае 2-5 часа.

По операција

Најважната точка што треба да се земе предвид по садењето е миењето да се направи по 3 дена. Сепак, најважниот период од процесот на заздравување заврши.

НАШИТЕ ПРИВИЛЕГИИ

Нашиот стручен персонал

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашите здравствени консултанти

Нашите стручни здравствени консултанти ве придружуваат за какви било прашања што може да ги имате пред и по процедурата.

Нашиот сертификат за гаранција

Ние стоиме зад сите трансакции со нашиот Сертификат за гаранција кој важи во сите филијали.

17+ години искуство

Постојано работиме за да ви обезбедиме најдобра услуга со нашето 15+ годишно корпоративно искуство.