НАШИОТ ПЕРСОНАЛ

Нашиот стручен штаб се состои од стручен тим.

Центар за повици

+389 70 503 490

Контакт преку Интернет

Др. Синан Јолсал

МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРТ

Синан Јолсал е роден на 16 септември 1961 година во Ерзурум. Основното и средното образование ги завршил во Анкара. По студирањето на Медицинскиот факултет во Анкара, дипломирал во 1984 година. Истата година почнал да работи во Ерзинџан Рефахије поради задолжителна служба.

Во 1992 година, тој го заврши својот докторат по јавно здравје на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Истанбул, Катедрата за јавно здравје. До 2017 година, кога замина во пензија, работеше во речиси секоја област од здравствениот сектор во Истанбул. Таткото на 2 деца, Др. СИНАН ЈОЛСАЛ сè уште работи во клиниката Vatanmed во Истанбул.

СЕРТИФИКАТИ

МЕДИЦИНА НА ТРУДОТ

МЕДИЦИНСКА ЕСТЕТИКА

АПЛИКАЦИЈА ЗА АКУПУНКТУРА

СЕМЕЈНА МЕДИЦИНА

ОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ

ОБУКА ЗА ТРЕНЕР ЗА ТУБЕРКУЛОЗА

ЕТИЧКИ ВРЕДНОСТИ

Секој лекар е должен да се придржува до сите документи за човекови права, особено со Универзалната декларација за човекови права и заедничките правила во врска со медицината.

Универзалните медицински етички принципи до кои лекарот мора да се придржува се принципите на корисност, неповредување, правда и автономија.

Лекарите не можат да применуваат ненаучни методи во дијагностиката и лекувањето на своите пациенти додека ги извршуваат своите должности. Лекарите не можат да користат нелиценцирани хемиски, фармаколошки и биолошки супстанции како лекови кои ги поминале потребните научни фази.

Обврска за усогласување со меѓународните конвенции Член 33 – Секој лекар е должен да ги почитува сите документи за човековите права, особено Универзалната декларација за човекови права и заедничките правила во врска со медицината.

https://www.vatanmed.com/wp-content/uploads/2022/04/WhatsApp-Image-2022-04-05-at-12.11.07.jpeg

Области на експертиза

МЕДИЦИНСКА ЕСТЕТИКА

Медицинските естетики се методите кои се применуваат за забавување на процесот на стареење. Бидејќи нема потреба од хируршка интервенција во медицинската естетика, процедурите се завршуваат без операција. Процедурите како што се трансплантација на коса и апликации за нега на кожа се меѓу областите на примена на медицинската естетика.

АПЛИКАЦИЈА ЗА АКУПУНКТУРА

Акупунктурата е апликација базирана на вметнување многу фини игли во одредени точки на кожата и стимулирање на овие точки. Акупунктурата, составен дел на традиционалната кинеска медицина, му помага на телото да ја зголеми својата моќ за самолекување преку балансирање на протокот на енергија во телото. Акупунктурата, која денес е прифатена и од научната медицина, е во категоријата комплементарна медицина.

ОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ

Обуката за основна прва помош ви овозможува да научите интервенции кои спасуваат живот за нас самите, нашите роднини и деловниот персонал.

СЕМЕЈНА МЕДИЦИНА

Семејна медицина – лекари кои добиваат обука пропишана од Министерството, а кои се должни да обезбедуваат сеопфатни и континуирани лични превентивни здравствени услуги, примарна дијагноза, третман и рехабилитациони здравствени услуги на секое лице, без разлика на возраста, полот и болеста.