Трансплантација на мустаќи

Трансплантацијата на мустаќи е процедура која се изведува на пределот на лицето и е слична на трансплантацијата на коса.

Центар за повици

Контакт преку Интернет

Трансплантација на мустаќи

Трансплантацијата на мустаќи е процедура која се изведува на пределот на лицето и е слична на трансплантацијата на коса.

Трансплантација на мустаќи е процес на пресадување на влакната пренесени од донорската област во областа на мустаќите со методот на трансплантација на коса FUE за мажи над 24 години, според густината или обликот на мустаќите.

Трансплантацијата на мустаќи е процедура која се изведува на пределот на лицето и е слична на трансплантацијата на коса. Меѓутоа, бидејќи се работи за процедура која се изведува на пределот на лицето, таа е почувствителна операција од трансплантацијата на коса. По операцијата за трансплантација на мустаќи, може да се појават одредени компликации и непожелни состојби како лузни во пределот на лицето. Затоа, тоа е процес кој треба да се третира со претпазливост.

Пред операцијата за трансплантација на мустаќи, локална (регионална) анестезија се применува само на усната.

Со методот FUE, кој е познат како нова технологија, техника за трансплантација на коса без обележување, фоликулите на косата се собираат еден по еден според скудноста на мустаќите со помош на микромотор. Откако ќе се исчисти и сортира, се става во каналите отворени во просторот без мустаќи. Потоа се завиткува со завој. Процесот на заздравување по трансплантацијата на мустаќи се одвива за околу 10 дена.

FUE Техника

При трансплантација на мустаќи, фоликулите на влакната се собираат и пресадуваат еден по еден според скудноста на мустаќите со помош на микромотор со методот FUE.

Време на операција

Трансплантацијата на мустаќи се врши целосно беспрекорно и безболно со микрохируршка операција која трае 2.5-3 часа под локална анестезија.

По операцијата

Процесот по трансплантација на мустаќи опфаќа период од приближно 8-10 месеци. Тоа е процес кој одзема многу време кој започнува со крајот на процесот и продолжува со растот на пренесените фоликули на косата.

НАШИТЕ ПРИВИЛЕГИИ

Нашиот стручен персонал

Нашиот стручен турски тим се состои од искусен кадар во нивниот професионален бизнис.

Нашите здравствени консултанти

Нашите стручни здравствени консултанти ве придружуваат за какви било прашања што може да ги имате пред и по процедурата.

Нашиот сертификат за гаранција

Ние стоиме зад сите трансакции со нашиот Сертификат за гаранција кој важи во сите филијали.

15+ години искуство

Постојано работиме за да ви обезбедиме најдобра услуга со нашето 15+ годишно корпоративно искуство.