Политика за приватност

Политика за приватност

Во VatanMed Hair Transplant, достапно од vatanmed.com/mk, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што се собираат и снимаат од VatanMed Hair Transplant и како ние ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-локација во однос на информациите што ги споделиле и/или собираат при трансплантација на коса на VatanMed. Оваа политика не се применува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација. Нашата Политика за приватност е создадена со помош на Бесплатниот генератор на политика за приватност.

Согласност

Со користење на нашата веб-локација, со ова се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информации што треба да ги дадете и причините зошто од вас се бара да ги дадете, ќе ви бидат јасни во моментот кога ќе побараме од вас да ги дадете вашите лични податоци.

Доколку не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и/или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да изберете да ги дадете .

Кога ќе се регистрирате за сметка, може да ги побараме вашите информации за контакт, вклучувајќи ставки како што се име, име на компанија, адреса, адреса на е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации

Информациите што ги собираме ги користиме на различни начини, вклучително и за:

  • Обезбедете, управувајте и одржувајте ја нашата веб-локација
  • Подобрување, персонализирање и проширување на нашата веб-локација
  • Разберете и анализирајте како ја користите нашата веб-локација
  • Развијте нови производи, услуги, функции и функционалност
  • Комуницирајте со вас, директно или преку еден од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации во врска со веб-локацијата и за маркетинг и промотивни цели
  • Ви испраќа е-пораки
  • Најдете и спречите измама

Датотеки за евиденција

Трансплантацијата на коса на VatanMed следи стандардна процедура за користење на датотеки за евиденција. Овие датотеки ги регистрираат посетителите кога посетуваат веб-локации. Сите хостинг компании го прават тоа и дел од аналитиката на хостинг услугите. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, Интернет-провајдер на услуги (ISP), ознака за датум и време, страници за упатување/излез, а можеби и број на кликови. Тие не се поврзани со какви било информации што може лична да се идентификуваат. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, да се администрира страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-локацијата и да се собираат демографски информации.

Колачиња и веб-светилници

Како и секоја друга веб-локација, VatanMed Hair Transplant користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за складирање на информации, вклучувајќи ги и преференциите на посетителите и страниците на веб-локацијата до кои посетителот пристапил или посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница врз основа на типот на прелистувачот на посетителите и/или други информации.

Политики за приватност на рекламните партнери

Можете да ја консултирате оваа листа за да ја најдете Политиката за приватност за секој од рекламните партнери на VatanMed Hair Transplant.

Рекламните сервери или рекламните мрежи од трета страна користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните соодветни реклами и врски што се појавуваат на VatanMed Hair Transplant, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога ќе се случи тоа. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-локациите што ги посетувате.

Имајте предвид дека VatanMed Hair Transplant нема пристап или контрола врз овие колачиња што ги користат трети лица огласувачи.

Политики за приватност на трета страна

Политиката за приватност на VatanMed Hair Transplant не важи за други огласувачи или веб-локации. Затоа, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за подетални информации. Може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. За да знаете подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб-локации на прелистувачите.

Права на приватност на CCPA (Не продавај ги моите лични информации)

Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите од Калифорнија имаат право на:

Барајте бизнисот што собира лични податоци на потрошувачот да ги открие категориите и специфичните делови од лични податоци што бизнисот ги собрал за потрошувачите.

Побарајте од бизнисот да ги избрише сите лични податоци за потрошувачот што ги собрал бизнисот.

Барајте од бизнисот што продава лични податоци на потрошувачот, а не да ги продава личните податоци на потрошувачот.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Ако сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте со нас.

Права за заштита на податоци GDPR

Би сакале да се увериме дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

Право на пристап – Имате право да барате копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала надокнада за оваа услуга.

Право на исправка – Имате право да барате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Исто така, имате право да побарате да ги пополниме информациите за кои сметате дека се нецелосни.

Право на бришење – имате право да барате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на ограничување на обработката – Имате право да побарате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на приговор за обработка – Имате право да се спротивставите на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на преносливост на податоци – Имате право да побарате да ги пренесеме податоците што сме ги собрале на друга организација или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Ако сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте со нас.

Информации за деца

Друг дел од нашиот приоритет е додавање заштита за децата додека користат интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ги набљудуваат, учествуваат и/или да ја следат и водат нивната онлајн активност.

VatanMed Hair Transplant не собира свесно никакви лични податоци за идентификација од деца на возраст под 13 години. максимални напори за брзо отстранување на таквите информации од нашата евиденција.